Vad är WordPressteman och designmallar och hur fungerar dessa?

Vi tänkte skriva några ord om vad WordPressteman och designmallar är för något och varför man använder dessa. När vi skapar nya hemsidor i WordPress utgår vi alltid från ett så kallat tema. WordPress har ett antal inbyggda teman som är bra om man exempelvis vill prova att lägga upp en egen blogg. Dessa är helt okej som ”nybörjarteman” men saknar en del funktionalitet och framförallt är dom inte så vassa när det kommer till designen. Vi rekommenderar istället att man satsar på ett professionellt utvecklat tema som kontinuerligt uppdateras. Dom teman som vi arbetar med utvecklas regelbundet och är självklart kompatibla med senaste versionen av WordPress.

Välj ett professionellt tema som uppdateras regelbundet

När det är dags att välja ett tema till sin nya hemsida så finns det massor av olika varianter att välja mellan. Förutom dom man kan köpa in och modifiera, så finns också en hel del teman som man kan ladda ner gratis. Men för företag rekommenderar vi inte att man installerar så kallade”gratisteman” då dessa ofta är otillförlitliga och innehåller relativt ofta utdaterad och omodern kod. Man vill istället använda sig av ett modernt tema som regelbundet uppdateras så att det behåller skydd mot diverse virus, malware-attacker etc. Det är också viktigt att temat kontinuerligt uppdateras i samband med att det kommer nya WordPress versioner, vilket oftast är varje månad.

Vi har köpt in ett stort antal professionella wordpressteman och designmallar. Designtemat uppdateras löpande med ny funktionalitet, buggfixar och utökad säkerhet. Man kan se temat som en mall man utgår ifrån för att sedan ändra utvalda delar i layout och design så att nya hemsidan blir unik och passar in med företagets profil. Designmallen innehåller vanligtvis många funktioner och det är vanligt att man både tar bort och lägger till element. Hemsidans huvud- och accentfärger samt typsnitt ändrar man givetvis för att passa företagets grafiska profil alternativt efter önskemål.

Vi har cirka 400 designmallar att välja mellan

Vi har i dagsläget ungefär 400 olika designmallar att välja mellan, med andra ord finns det väldigt stora valmöjligheter. Dessa täcker alla möjliga branscher och är professionellt kodade/utvecklade enligt senaste standard. När vi tar fram förslag på designmallar är det inte alltid vi föreslår en mall som visar just ”er bransch”. Det går nämligen utmärkt att välja en annan branschmall och ändra innehållet så att den passar perfekt till ert affärsområde. Det finns som sagt en otrolig flexibilitet i WordPress vilket är en av anledningarna till att vi älskar att jobba i den plattformen. Här har du möjlighet att läsa mer om vår process vid framtagandet av en ny hemsida. Kontakta oss gärna för mer information, om du har frågor eller önskar en offert.

laptop frame
hero image