Skip to main content

Vad är egentligen ett WordPress-tema, eller designmall, och varför använder man dessa? Man kan lite förenklat säga att ett tema i WordPress är en uppsättning av mallar och stilmallar som styr utseendet på din webbplats. Sedan kan man genom temat bestämma hur din webbplats kommer att se ut för besökare, inklusive layout, färger, typsnitt och andra visuella element.

Välj ett professionellt tema som uppdateras regelbundet

Nu när vi kort förklarat vad ett WordPress-tema är kan vi även nämna att vi alltid bygger nya hemsidor i WordPress med ett professionellt tema (exempel) i grunden, det vill säga vi bygger aldrig webbplatser helt från grunden. WordPress har ett antal inbyggda teman som är bra om man exempelvis vill prova att lägga upp en egen blogg. Dessa är bra som ”nybörjarteman” men saknar en hel del funktionalitet och framförallt är dom inte speciellt vassa när det kommer till design och visuella element. Vi rekommenderar istället att man satsar på ett professionellt utvecklat tema som kontinuerligt uppdateras med ny funktionalitet och säkerhetsuppdateringar. Vi har några utvalda favoriter som vi vet är både snabba och utvecklade med senaste standarden vad gäller kod.

När det är dags att välja en design till sin nya hemsida så finns det tusentals olika varianter. Man kan se temat som en mall man utgår ifrån för att sedan ändra utvalda delar i layout och design så att nya hemsidan blir unik och passar in med företagets profil. Designmallen innehåller vanligtvis många funktioner och det är vanligt att man både tar bort och lägger till olika visuella element. Hemsidans accentfärger samt typsnitt ändrar man givetvis för att passa företagets grafiska profil.

Fördelar med att använda ett professionellt tema i WordPress

  1. Tidsbesparing: Teman gör det möjligt att snabbt och enkelt ändra utseendet på din webbplats utan att behöva skriva kod från grunden. Tidsbesparingen gör att vi kan hålla betydligt lägre priser än vad det skulle kosta att ta fram en skräddarsydd lösning.
  2. Anpassning: Trots att teman kommer med fördefinierade layouter och designelement, kan de anpassas efter behov. Det är möjligt att ändra färger, typsnitt, layoutstruktur och det är även möjligt att lägga till visuella element och egna funktioner.
  3. Responsiv design: Många WordPress-teman är responsiva, vilket innebär att de anpassar sig till olika skärmstorlekar och enheter automatiskt. Detta är avgörande för att säkerställa en bra användarupplevelse oavsett om besökaren använder en dator, surfplatta eller mobiltelefon.
  4. Säkerhet och uppdateringar: Kvalitativa teman uppdateras regelbundet för att säkerställa kompatibilitet med den senaste versionen av WordPress och för att lösa eventuella säkerhetsproblem. Genom att använda ett populärt tema från en pålitlig källa minskar du risken för säkerhetsproblem. Vi använder oss alltid av välrenommerade teman som regelbundet kommer med nya uppdateringar.
  5. Stöd och dokumentation: De flesta premiumteman levereras med omfattande dokumentation och ibland även användarforum eller supportkanaler. Detta gör det lättare att förstå hur temat fungerar och hur man anpassar det efter sina behov.

Sammanfattningsvis tycker vi att ett tema i WordPress fungerar som en utmärkt grund för att skapa en ny webbplats. Detta framförallt på grund av dess flexibilitet, anpassningsmöjligheter och responsiva design. Ett tema spar mycket tid och gör det möjligt för oss att fokusera på innehållet och designen.

Close Menu

Om oss

Vi är en personlig webbbyrå specialiserad på att ta fram nya hemsidor i WordPress. Vi har lång erfarenhet av att skapa framgångsrika lösningar tillsammans med våra kunder och ser varje projekt som unikt.