Vi hjälper er med service och underhåll av hemsidan

Efter lansering av nya hemsidan erbjuder vi service och underhåll för dom som inte önskar sköta detta själva. Det är mycket viktigt, särskilt med WordPress CMS, att hålla hemsidan regelbundet uppdaterad. Vår service inkluderar uppdateringar av WordPress, tillägg samt själva designtemat. Här kan ni läsa mer om våra olika servicepaket samt varför det är så viktigt att hålla hemsidan uppdaterad med senaste versioner och säkerhetspatchar. Självklart hjälper vi gärna till att uppdatera er WordPress-webbplats även om det inte är just vi som byggt den. Kontakta oss gärna för mer information.

Hur ofta behöver hemsidan uppdateras?

Helst ska man utföra service och underhåll av hemsidan så snart det släpps nya uppdateringar, men vi rekommenderar att man uppdaterar webbplatsen en gång per månad helst. Lite beroende på webbplats samt om man själv sköter en del uppdateringar har vi även servicepaket för varannan månad och kvartalspaket. För att hemsidan ska fortsätta vara funktionell på lite längre sikt är det nödvändigt att man utför service och underhåll regelbundet. Glömmer man bort att uppdatera webbplatsen är risken stor att den så småningom utsätts för diverse virusattacker och till slut kanske kapas. Detta kan resultera i att man exempelvis får in oönskade länkar, bilder, banners etc. som leder till högst tvivelaktiga webbplatser vilket givetvis inte är önskvärt att visa upp för sina besökare och kunder. Förutom risken för tråkigheter så blir webbplatsen ofta snabbare samt kommer högre upp i SEO rankingen på till exempel Google, om man håller hemsidan uppdaterad regelbundet.

Vad händer om webbplatsen kapas?

Det som ofta händer om man utsätts för en attack är att webbhotellet tar ner sidan direkt och kräver att man rensar hemsidan från virus m.m. innan dom publicerar den igen. Detta är ofta lättare sagt än gjort då webbplatsen nu kan bestå av hundra- eller tusentals nya undersidor och länkar. Tyvärr är det ofta mycket kostsamt att rädda en sida som blivit kapad och drabbad av diverse virus etc. så ibland är det inte ens värt att försöka återställa hemsidan utan istället bygger man upp en ny från grunden. Därför rekommenderar vi verkligen att man antingen uppdaterar webbplatsen själv varje/varannan månad eller att man låter oss eller någon annan webbyrå uppdatera sidan och på så sätt minska risken att den blir ”defekt”. En hemsida som uppdateras regelbundet kan leva i många år framöver och är i princip alltid en bra investering för företaget.

Vi hjälper er med service och uppdateringar

Servicepaket vi erbjuder

Månadspaket
600-1000 kr
En gång per månad uppdaterar vi WordPress, samtliga tillägg och designtemat till senaste version.
Varannan månad
1000 kr
Varannan månad uppdaterar vi WordPress, samtliga tillägg och designtemat till senaste version.
Kvartalspaket
1250-1750 kr
En gång per kvartal uppdaterar vi WordPress, samtliga tillägg och designtemat till senaste version.

Priserna ovan kan ses som ungefärliga riktpriser för dom olika paketen. Priset kan variera beroende på själva webbplatsen och antal tillägg, om man också önskar backup av databasen samt om man t ex har fler webbplatser man önskar att vi underhåller regelbundet (fler webbplatser, billigare pris per månad).