Vad är responsiv design?

Här förklarar vi vad responsiv design är och varför det är så viktigt när det kommer till framtagande av nya hemsidor.

Ny hemsida med responsiv design

Idag när företagets webbplats ofta är ansiktet utåt är det väldigt viktigt för i princip alla företag, stora som små, att ha en modern och professionell webbplats som ser lika bra ut på mobilen som på datorn. Med responsiv design menas att en webbsida är läsvänlig och funktionell oavsett om du surfar på mobiltelefon, surfplatta eller via en dator. Layout, text och bild anpassas automatiskt till upplösningen och dina kunder & besökare får en trevlig upplevelse. Vi bygger alltid våra nya hemsidor med responsiv design och förordar ingenting annat. Därför är detta alltid inkluderat i våra priser.

Några fördelar med responsiv design

  • Sökmotorer som till exempel Google rekommenderar responsiv design vilket ger hemsidor som använder sig av detta en fördelaktig ranking i sökresultaten.

 

  • Med responsiv design behöver man inte skapa flera versioner av sin webbplats, utan man skapar en hemsida som man uppdaterar. Detta spar både tid och pengar för dig och ditt företag.

 

  • En hemsida som anpassar sig automatiskt till den enhet man använder blir en tilltalande webbplats som man som kund och besökare gärna återkommer till.

 

  • Man får en samlad statistik för hemsidan via till exempel Google Analytics vilket är en stor fördel när man ska analysera sin webbplatstrafik och mål- och kundgrupp till exempel.

 

  • En annan fördel är delningar i sociala medier där användarna ofta använder en mobil enhet. Då är det trevligt om hemsidan ser professionell och tilltalande ut i mobiltelefonen eller surfplattan.

 

  • Nyhetsbrev och liknande öppnas ofta via mobiltelefon och då är det givetvis bra att hemsidan visas med korrekt och anpassad layout och text så att kunderna läser och klickar på länkarna i nyhetsbrevet.
Hemsidan ska självklart se lika snygg ut oavsett om dina kunder surfar via mobiltelefon, surfplatta eller dator.